De eigenschappen van Fibo-Trespo

Wat maak Fibo-Trespo nou zo bijzonder?

 

De opbouw
Fibo panelen bestaan uit een houten kernmateriaal bedekt met een decoratief hogedruklaminaat (HPL) aan de voorzijde en een CPL laminaat (Continously Pressure Laminate) aan de achterzijde. De kern is gemaakt van speciaal ontwikkeld 7-laags 9 mm WBP (exterieur grade) multiplex. Alle panelen zijn 70% PEFC gecertificeerd. De kern van multiplex is uitstekend geschikt voor natte ruimtes, douches en andere ruimtes met een extreem hoge luchtvochtigheid. De lange zijden van de panelen hebben ons Aqualock kliksysteem voor onzichtbare bevestiging.

HPL
Papier vormt de basis van hogedruklaminaten (HPL). Het papier wordt geïmpregneerd met fenol- en melamineharsen, gedroogd en uiteindelijk samengeperst tot een extreem hard en stabiel materiaal: hogedruklaminaat HPL.

HPL is een oppervlaktemateriaal dat op verschillende soorten ondergronden kan worden verlijmd. HPL's hebben een zeer goede slijtvastheid en zijn bestand tegen de meeste chemicaliën.

Fibo-Trespo in de praktijk

Bekijk de laatste referenties

De eigenschappen van Fibo.

Hieronder lees je wat de eigenschappen van Fibo zijn, welke keurmerken Fibo heeft en aan welke classificaties het product voldoet.

BasismateriaalWatervast verlijmd Berken multiplex PEFC™ keurmerk (9 mm)
Toplaag100% waterbestendige HPL toplaag (1,2 mm)
BackingVoorzien van dampscherm en antischimmelbehandeling
HittebestendigMax. 180ºC
RandenAqualock (langszijden)
Dikte10,2 mm
Afmeting302* of 240 x 60 cm (werkend), 302* of 240 x 62 cm (bruto)
GewichtCa. 11,5 kg per paneel
BrandweerstandVolgens EN 1350101 D-s1.d0
KeurmerkenPEFC™ gecertificeerd
CE gecertificeerd
Formaldehyde emissieKlasse E1
Garantie15 jaar

* Let op: afmeting 302 x 60 is in een beperkt aantal decors leverbaar. Kijk op de productpagina's voor afmetingen per decor.

Documentatie nodig?

Download de documentatie in onze bibliotheek